'A Brand, to be successful, needs to engage the heart as well as the mind'
(Jeremy Bullmore, JWT London)

donderdag 7 februari 2008

Jack Daniel's Old No.7


Merk: Jack Daniel's
Sinds: 1866

Herkomst: Lynchburg (Tennessee), Verenigde Staten

Herkomst naam: Het merk Jack Daniel's is de naam van de distilleerderij Jack Daniel's. Jack Daniel (Jasper Newton Daniel was zijn volledige naam)richtte de distilleerderij op in 1866 in Lynchburg Tennessee. Jack is waarschijnlijk in 1850 geboren en niemand weet exact zijn geboortedatum, aangezien de gegevens tijdens een dorpsbrand verloren zijn gegaan. In 1911 overleed Jack Daniel en werd de distilleerderij voortgezet door zijn neef Lem Motlow. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in Lynchburg (Moore county), maar is sinds 1957 eigendom van Brown Forman.

Pay Off: Every day we make it, we'll make it the best we can

Origineel logo:



Persoonlijk: Jack Daniel's is een echt eigenzinnig macho merk; rock & roll, auto's en motoren zijn hierbij de belangrijkste ingredienten. En als Frank Sinatra (jaren '50 en '60) ook nog eens voorstander is van je merk is je kostje wel gekocht. Jack Daniel's is nooit meegegaan in de hoogdraverige toon en exclusieve karakter waar menig ander Whisky-merk prat op gaat (zonder overigens ooit concessies te hebben gedaan aan de kwaliteit van de whiskey). De robuuste vierkante fles en het ongepolijste rauwe labeldesign onderstrepen dit karakter van het merk. Het merk barst van de authenticiteit en heeft een heritage waar andere merken alleen maar van kunnen dromen. De mythen rondom het merk (zo weet bijvoorbeeld niemand waar Old No. 7 voor staat en niemand weet wanneer Jack Daniel exact is geboren) maken het merk letterlijk een mythisch merk. Dankzij jarenlange consistente branding is een uitermate sterk merk ontstaan die kan bogen op een zeer hoge brand loyalty.

Commercial:http://www.youtube.com/watch?v=Yu0gFFTN3eE&NR=1


Websites: www.jackdaniels.com, http://www.jackdanielsbackstage.nl/, www.vic.com/tnchron/class/JD.htm, http://freepages.history.rootsweb.com/~mkfitz/article_10.htm, http://www.neatorama.com/2008/01/04/whiskey-business-the-many-myths-of-jack-daniel/

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Marcel!

leuk man! Doorgaan zou ik zeggen!

Willem