'A Brand, to be successful, needs to engage the heart as well as the mind'
(Jeremy Bullmore, JWT London)

zaterdag 2 februari 2008

Dr Pepper - Can you handle the taste ?

Merk: Dr Pepper
Sinds: 1885

Herkomst: Waco (Texas), Verenigde Staten
Herkomst naam: Dr. Pepper werd voor het eerst geschonken in de apotheek van Wade Morrison, Morrison's old corner drug store in Waco. Wade Morrison noemde het Dr. Pepper naar Dr. Charles Pepper, een dokter uit Virginia. Wade Morrison was ooit verliefd op de dochter van Dr. Charles Pepper. Vanaf 1904 kreeg Dr. Pepper landelijke distributie tijdens de Louisiana Purchase Exposition. Dr. Pepper is de ouste frisdrank van de Verenigde Staten. Het recept werd uitgevonden door Charles Alderton.

Origineel logo:






Fabrikant: Dr Pepper/Seven Up Inc. (onderdeel van cadburry schweppes)
Persoonlijk: Merk met een fantastische product story, authentiek. Dr. Pepper is een expressief merk die inspeelt op het onderscheidend willen zijn van mensen. Merk met een unieke positie in de markt van frisdranken, die daardoor kan bestaan naast grote merken als Coca Cola en Pepsi Cola. Individualistisch merk die niet aan massacommunicatie doet via TV (althans niet in Nederland), maar zich richt op een jong urban publiek via internet-communicatie. Af en toe ondersteuning van TV zou Dr Pepper geen kwaad kunnen.

2 opmerkingen:

Willem Kusters zei

Voor de echte Dr. Pepper ga je naar Dublin, Texas. Hier wordt nog steeds de originele Dr. Pepper gebotteld met Imperial Pure Cane Sugar - de originele Dr Pepper formule.

Dublin, Texas heet tijdens de verjaardag van het merk (ergens in juni) 1 week officieel Dr Pepper, Texas Overigens werd Waco, texas niet alleen bekend door Dr. Pepper, maar ook door David Koresh. Een belegering door de FBI kostte in 1993 76 mensen het leven, waaronder 21 kinderen.

Marcel Hofstede zei

Zie ook:http://www.dublindrpepper.com/