'A Brand, to be successful, needs to engage the heart as well as the mind'
(Jeremy Bullmore, JWT London)

woensdag 11 juli 2012

Absolut - Absolut Greyhound commercial (Swedish House Mafia)

Ik ben altijd wel fan geweest van het wodka merk Absolut (zie mijn merk verhaal van maart 2008). Ze hebben hun marketing tip top op orde. Hun print advertising was altijd al fantastisch doordacht (zie ook http://www.fromupnorth.com/absolut-vodka-ads-302/) en nu hebben ze ook weer een inspirerende commercial ontworpen met briljante bijpassende muziek. Muziek is speciaal voor Absolut gemaakt door de Zweedse band Swedish House Mafia. Alleen al het feit dat Absolut (dat zelf ook uit Zweden komt) een Zweedse band heeft uitgekozen vind ik, op detailniveau al gaaf. De muziek ademt helemaal het merk Absolut. Top! 

'Absolut: the flavor of inspiration' 



Adidas: Nieuw shirt Olympique Marseille 2012 - 2013

Zo zou een shirt ontworpen moeten worden. Op basis van de historie van de club en het onderscheidene van de club. Een shirt die het verhaal verteld van de club: Storytelling! Goed bezig daar bij Adidas; in tegenstelling tot Nike die voor de meeste clubs een standaard Nike-ontwerp pakken en daar het club-logo bij opdrukken (zie het nieuwe shirt van FC Twente). 


vrijdag 25 mei 2012

Pepsi Max - Uncle Drew


Het idee is uiteraard al lang niet meer origineel, maar het blijft gaaf. Kyrie Irving (Rookie van het jaar in de NBA) als Uncle Drew in deze Pepsi commercial.


zondag 29 april 2012

Sony Bravia - Bouncy balls

Eentje uit de oude doos, omdat ie zo mooi is. Fantastische muziek van Jose Gonzales. Deze hele commercial klopt als een bus (inclusief kikker).

vrijdag 27 april 2012

McDonald's - Writer

Prachtige commercial van McDonald's. Van een duidelijk hoger niveau dan de 'Tot zo !' campagne, welke trouwens ook best grappig is. Past dit allemaal nog wel bij elkaar in de merkstrategie van McDonald's? Juist wel. Het merk McDonald's positioneert men wat hoger in de (fast food) markt om de kwaliteitsperceptie van de hamburgerketen te verhogen (telling). De 'Tot zo !' campagne moet de consumenten daadwerkelijk naar binnen trekken (selling).

zaterdag 14 april 2012

zondag 8 januari 2012

G-STAR RAW - Anton Corbijn

Anton Corbijn fotografeert voor G-Star RAW. Zijn rauwe stijl van fotograferen past natuurlijk perfect bij de merkwaarden van G-Star. Top!









zaterdag 7 januari 2012

Aarslikker Danny beschuit

Hij heeft wel humor..